Lasse Jäderfeldts hemsidor
            - Lassej.se - 

 

Om sidan

Lassej.se är mina personliga sidor där det går att läsa om mina intressen.
Kika på bilder, kolla vädret i Kungsängen, Se övervakningsbilder och följa de projekt (ofta tekniska) som jag leker med.

New blog posts

Orlando - Ignite

Oct 3, 2018 by Lasse Jäderfeldt

För någon vecka sedan fick jag...

Nya planer

Sep 13, 2018 by Lasse Jäderfeldt

Nästa steg i utomhusmoderniseringen blir...

Skön semester över

Aug 26, 2018 by Lasse Jäderfeldt

Trevlig semester om man bortser från den...

Snart Semester

Jul 9, 2018 by Lasse Jäderfeldt

Årets semester: - Båtvakt,...

View all blog entries →

Uterum del 2 Uppbyggnad altan.

48 timmar. Det blev resultatet av den tid jag lade ned på att riva den befintliga altanen och montera upp det nya golvet.
Själva rivningen av golvet gjorde jag på en helg inklusive bortforsling av Impregmerat trallvirke till återvinningscentralen.

Bilden visar hur den gamla altanen, uppförd 2001, såg ut innan demontering, Ca 2,40 meter i takhöjd och taket på insidan är också golvet till balkongen.

Här är en del rivet, mer återstår.

Taket var så poröst att det enbart krävdes några slag med kofoten för att allt skulle rasa in. Mycket smått i plastväg blev resultatet. Ej helt optimalt, men det gick att få ned i soppåsar istället för stora bitar till ÅVC.

 

 

 

 

 

 

 

Efter bortforsling så började uppbyggnad.
Bärlina och reglar i samma nivå. Nya nedgrävda plintar för att få en stabil konstruktion. CC 60 mellan reglarna. Grundtanken var att lägga bärlina under reglarna så jag kunde ha okapade reglar hela vägen ut. Det fanns dock inte plats för det om jag inte skulle gräva bort en massa fyllning under för att kunna trycka dit bärlinan. Dessutom behövde jag gräva ned plinarna 30 cm till vilket kändes onödigt.

Reglarna fästes med fästskor mot huset och med skruv i mellersta och yttre bärlinan.

Isolering 95mm lades på plats. Det ligger plast under (åldersbeständig) samt plast över. Skyddar isoleringen väl. Uterummet kommer inte gå att spola av med slangen direkt för då kommer vatten att stanna kvar ett tag innan det dunstar. Får behandla utan mer som ett inomhusgolv.

 

 

 

 

 

Brädorna är på "g" 120x28 istället för 22x95 som vi hade tidigare. Betydligt mer stabilt i kombination med en mer stabil bottenkonstruktion.

 

 

I nästa del så byggs uterummet upp.

 

Blogroll

Orlando - Ignite

Oct 3, 2018

För någon vecka sedan fick jag möjligheten att åka ned på konferens i Orlando. Det var en väldig kontrast med +5 grader i Sverige och +35 grader i Orlando....

Nya planer

Sep 13, 2018

Nästa steg i utomhusmoderniseringen blir att byta ut ett fönster mot en dubbeldörr på baksidan och komplettera med en mindre uteplats i trätrall. Tidplanen just nu ser ut...

Skön semester över

Aug 26, 2018

Trevlig semester om man bortser från den överdrivna värmen som jag tycker är tråkig. Svårt att otivera sig för de projekt som behöver göras när...

Snart Semester

Jul 9, 2018

Årets semester: - Båtvakt, Berlin, Norge, Karlstad (Golftävling), Bygga undertak o staket (balkong). Förhoppningsvis hinner jag med lite rast & vila...

Redan juni

Jun 12, 2018

Allt flyter på en en himla fart. Dottern har tagit studenten! Hurra!. Vi har haft en rejäl värmebölja (precis som övriga sverige) med 0 mm regn sedan i mitten av maj....

View all blog entries