Lasse Jäderfeldts hemsidor
            - Lassej.se - 

 

Om sidan

Lassej.se är mina personliga sidor där det går att läsa om mina intressen.
Kika på bilder, kolla vädret i Kungsängen, Se övervakningsbilder och följa de projekt (ofta tekniska) som jag leker med.

New blog posts

Snart Semester

Jul 9, 2018 by Lasse Jäderfeldt

Årets semester: - Båtvakt,...

Redan juni

Jun 12, 2018 by Lasse Jäderfeldt

Allt flyter på en en himla fart....

Småstruligt...

Apr 16, 2018 by Lasse Jäderfeldt

Det visade sig att Intel-NUC hade problem med...

Intel NUC

Mar 26, 2018 by Lasse Jäderfeldt

Satt i helgen och konfigurerade upp en Intel...

View all blog entries →

Uterum del 2 Uppbyggnad altan.

48 timmar. Det blev resultatet av den tid jag lade ned på att riva den befintliga altanen och montera upp det nya golvet.
Själva rivningen av golvet gjorde jag på en helg inklusive bortforsling av Impregmerat trallvirke till återvinningscentralen.

Bilden visar hur den gamla altanen, uppförd 2001, såg ut innan demontering, Ca 2,40 meter i takhöjd och taket på insidan är också golvet till balkongen.

Här är en del rivet, mer återstår.

Taket var så poröst att det enbart krävdes några slag med kofoten för att allt skulle rasa in. Mycket smått i plastväg blev resultatet. Ej helt optimalt, men det gick att få ned i soppåsar istället för stora bitar till ÅVC.

 

 

 

 

 

 

 

Efter bortforsling så började uppbyggnad.
Bärlina och reglar i samma nivå. Nya nedgrävda plintar för att få en stabil konstruktion. CC 60 mellan reglarna. Grundtanken var att lägga bärlina under reglarna så jag kunde ha okapade reglar hela vägen ut. Det fanns dock inte plats för det om jag inte skulle gräva bort en massa fyllning under för att kunna trycka dit bärlinan. Dessutom behövde jag gräva ned plinarna 30 cm till vilket kändes onödigt.

Reglarna fästes med fästskor mot huset och med skruv i mellersta och yttre bärlinan.

Isolering 95mm lades på plats. Det ligger plast under (åldersbeständig) samt plast över. Skyddar isoleringen väl. Uterummet kommer inte gå att spola av med slangen direkt för då kommer vatten att stanna kvar ett tag innan det dunstar. Får behandla utan mer som ett inomhusgolv.

 

 

 

 

 

Brädorna är på "g" 120x28 istället för 22x95 som vi hade tidigare. Betydligt mer stabilt i kombination med en mer stabil bottenkonstruktion.

 

 

I nästa del så byggs uterummet upp.

 

Blogroll

Snart Semester

Jul 9, 2018

Årets semester: - Båtvakt, Berlin, Norge, Karlstad (Golftävling), Bygga undertak o staket (balkong). Förhoppningsvis hinner jag med lite rast & vila...

Redan juni

Jun 12, 2018

Allt flyter på en en himla fart. Dottern har tagit studenten! Hurra!. Vi har haft en rejäl värmebölja (precis som övriga sverige) med 0 mm regn sedan i mitten av maj....

Småstruligt...

Apr 16, 2018

Det visade sig att Intel-NUC hade problem med minnet. Spontana omstarter med blåskärm då och då. Senare idag ska jag iväg och reklamera dessa minnen. I förra...

Intel NUC

Mar 26, 2018

Satt i helgen och konfigurerade upp en Intel NUC. Tanken är att den skall ersätta min gamla server som står och sliter med sina uppgifter. En NUC är en väldigt liten pc....

Otur i tanken

Mar 8, 2018

Så kom då årets snö. Som vanligt två månader för sent. Som vanligt överskattade jag min förmåga och tog tag i spaden och flyttade snö....

View all blog entries