Om sidan

Lassej.se är mina personliga sidor där det går att läsa om mina intressen.
Kika på bilder, kolla vädret i Kungsängen, Se övervakningsbilder och följa de projekt (ofta tekniska) som jag leker med.

New blog posts

Då väntar vi in julen

Dec 9, 2017 by Lasse Jäderfeldt

9 december idag. Första julbordet...

Nu bränner vi mer pengar $$$

Nov 6, 2017 by Lasse Jäderfeldt

Nu påbörjas takbytet hos...

Enable Google Home to Home Assistant (HASS)

Oct 23, 2017 by Lasse Jäderfeldt

Enabling Google-Home on Home Assistant...

DKIM Signing tutorial

Oct 5, 2017 by Lasse Jäderfeldt

I made this tutorial since i was strugling...

View all blog entries →

40 minuter i veckan

Posted on Mar 16, 2017 by Lasse Jäderfeldt

Så mycket mer dagtid får vi de här veckorna. Det går fort och det märks tydligt för mig när jag kikar över hemautomatiseringen för att se att de nya grejorna fungerar som de ska. Men det är mitten av mars nu. Snart ska båten i sjön (ca 1 månad), och redan nu kan man ta fram golfklubborna för att åka och slå bollar på rangen. Häromdagen fick jag till en bättre lösning med att kommunicera kommandon med Google home. Nu svarar den snabbt på kommandon och inom 1-2 sekunder så genomförs det jag ber om. Starta TV:n, Dra ned rullgardin bakom tv:n osv. (HA-Bridge, OpenHAB2, Gogle Home)

Vi var i Karibien en vecka. Riktigt trevligt bortsett från att jag klantade mig med solskydd första soldagen och brände magen lite väl mycket. Det blev till att sola lagom sedan och inte visa "röda" magen igen. 

Det blev några bra kort därifrån också. Både med 360 kameran och vanliga kameran.

No tags added.