Om sidan

Lassej.se är mina personliga sidor där det går att läsa om mina intressen.
Kika på bilder, kolla vädret i Kungsängen, Se övervakningsbilder och följa de projekt (ofta tekniska) som jag leker med.

New blog posts

Då väntar vi in julen

Dec 9, 2017 by Lasse Jäderfeldt

9 december idag. Första julbordet...

Nu bränner vi mer pengar $$$

Nov 6, 2017 by Lasse Jäderfeldt

Nu påbörjas takbytet hos...

Enable Google Home to Home Assistant (HASS)

Oct 23, 2017 by Lasse Jäderfeldt

Enabling Google-Home on Home Assistant...

DKIM Signing tutorial

Oct 5, 2017 by Lasse Jäderfeldt

I made this tutorial since i was strugling...

View all blog entries →

Uterummet del 3

Lagom till golvet var färdigt så anlände lastbilen med flera ton uterum. Timingen var bra, både därför att golvet var färdigt, men också för att det gav mig ca 2 veckor att hinna måla det mesta innan montering. Tyvärr så var inte vädret det bästa såhär i början av November så jag fick bygga ihop ett tillfälligt tak.

En lördag i början av November kommer min hantlangare. Eller det var nog i ärlighetens namn jag som var hans hantlangare den här dagen. Trots alla fina ritningar och mätningar jag gjort så kändes det tryggt att ha en expert vid sin sida när stommen skulle monteras. Efter lite kontroller av mina ritningar så satte vi igång. Det visade sig att det var ganska ok gjort från min sida. Det som inte var riktigt färdigtänkt handlade om hur taket skulle hanteras i kombination med mitt balkonggolv. Det här löste sig på ett bättre sätt än jag tänkt så att takstolarna gick hela vägen in mot husväggen och bildade då även stomme till mitt undertak med inbyggda spotlights.

Det tog några timmar att få upp på plats. Men vi kunde arbeta hela tiden utan att det tog stopp i alla fall. När takstolarna var på plats så kunde vi såga till rätt längd på taket ockskjuta upp det på plats. Det här hann vi göra samtidigt som solen började gå ned. På en dag hann vi med att få upp stommen och få taket klart.

Nu återstod det för mig att dagen efter sätta igång med fönstren. Skönt att få upp dessa tunga monster till fönster så att finputsningen kan börja på insidan. Väggar skall byggas och innertak skall upp också.

När glasen var på plats och det mesta av  väggen var uppe.... då kom vinterns första snö. Timing igen...

 

Undertaket med spotlightsen monterades. Taket började målas. Infrvärme sattes upp. Förberedelser för lamellgardiner gjordes osv. Nämnde jag att jag även i golvet monterade spotlights. De går på med automatik på kvällen. Sänker sedan belysningseffekten på nattetid och slår av när det blir ljust.

Nästa steg till våren blir att bygga klart de får kvadratmetrar med trall som skall ligga utanför uterummet som ett extra soldäck.